Интернет банка


Symantec

Komercijalna Banka engaged Symantec to conduct an external Network Penetration Test, focused on hosts, devices and "Internet Banka" application reachable from the Internet.  The purpose of the engagement was to identify and prioritize the potential areas of security vulnerability in public facing infrastructure and application and to provide recommendations derived from this consulting engagement.

Некстсенс

Некстсенс изврши тестирање на безбедноста на Интернет банката преку т.н. “penetration testing” од Интернет со цел идентификација на потенцијалните слабости на системот и изготвување на препораки за нивно отстранување. Апликацијата за Интернет Банка, во тестираната верзија и конфигурација, претставува високо безбедно апликативно решение кое ги спречуваше сите до овој момент познати методи кои напаѓачот може да ги искористи со цел да добие неавторизирани информации.

А К Т У Е Л Н О


Нова верзија на Интернет банката за Трансакции со дигитален сертификат на токен преку Google Chrome

Почитувани корисници,

Ве информираме дека е поставена нова верзија на Интернет банката, која е прилагодена да работи со Google Chrome пребарувач во делот за Трансакции за корисниците кои користат дигитален сертификат на токен. За таа цел потребно е да се инсталира дополнителна екстензија за Google Chrome пребарувачот. На следниот ЛИНК е упатство за инсталација на екстензијата.

Доколку користите IE пребарувач и забележите некои неправилности и грешки во работењето на Интернет банката (проблеми при плаќањата), поради несоодветно преземање на одредени измени, потребно е да се активира скриптата Подесувања на IE (долу лево) со која ќе се избришат остатоците од претходната верзија на Интернет банката и Internet Explorer от ќе биде подесен согласно на насоките дадени во постоечкото Корисничко упатство. На линкот даден ТУКА можете да ги видите инструкциите за извршување на понудената скрипта со која успешно ќе ги преземете понудените измени во Интернет банката.

Доколку користите Mozila Firefox пребарувач, Банката наскоро ќе излезе со решение во делот за Трансакции со дигитален сертификат на токен.

Ви благодариме за разбирањето,

Развоен тим на Интернет банката на Комерцијална банка АД СкопјеА Р Х И В А