Интернет банка

Symantec

Komercijalna banka AD Skopje engaged Symantec to conduct an external Network Penetration Test, focused on hosts, devices and "Internet Banka" application reachable from the Internet.  The purpose of the engagement was to identify and prioritize the potential areas of security vulnerability in public facing infrastructure and application and to provide recommendations derived from this consulting engagement.

Некстсенс

Некстсенс изврши тестирање на безбедноста на Интернет банката преку т.н. “penetration testing” од Интернет со цел идентификација на потенцијалните слабости на системот и изготвување на препораки за нивно отстранување. Апликацијата за Интернет Банка, во тестираната верзија и конфигурација, претставува високо безбедно апликативно решение кое ги спречуваше сите до овој момент познати методи кои напаѓачот може да ги искористи со цел да добие неавторизирани информации.


Oпшти услови

Општи услови за платежни сметки
Општи услови за физички лица - нерезиденти
Овластување за комисиско генерирање на дигитален сертификат(PDF)

Барања

Барања за Интернет пристап за физички лица - резиденти
Барања за Интернет пристап за физички лица - нерезиденти
За корисниците на дигитални сертификати:

Барање за реиздавање на дигитални сертификати(pdf)

Телефони за закажување на термин за реиздавање на дигитални сертификати:
3168-185

Вашите барања можете да ги поднесете во централата или експозитурите (ГТЦ, Лептокарија, Цветан Димов, Скопјанка, Јане Сандански, Бисер, Буњаковец, Маџари, Автокоманда, Макпетрол, 11Октомври, Ѓорче Петров, Драчево и Сити Мол) во Скопје или филијалите или експозитурите на Банката низ Македонија, на шалтерите за тековни сметки.